Over ons
Geïnspireerd door onze gasten om waarde en gasttevredenheid te creëren

Over Leonardo Hotels

LEONARDO HOTELS CENTRAL EUROPE, met hoofdzetel in Berlijn, is verantwoordelijk voor de hotelportfolio in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Spanje, Frankrijk en Italië. Met activiteiten in de 10 landen en 47 bestemmingen, biedt de hotelportfolio 108 hotels met meer dan 17.000 kamers. De merkenfamilie bestaat uit Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, NYX Hotels by Leonardo Hotels en Leonardo Limited Edition. Centraal gelegen, zijn ze gekend voor hun hoge kwaliteit en service standaarden alsook voor hun stijlvol interieurdesign met regionale flair. 

In elk Leonardo Hotel staan de gasten en hun individuele wensen en noden centraal - attent en aandachtig voor al de kleine details die het verblijf van de gasten zo speciaal maken. Dit heeft altijd het zelfbeeld van ons bedrijf gevormd. Hier kan iedereen tot rust komen en zich op zijn gemak voelen, ongeacht of het doel van hun reis zaken of vrije tijd is.

Leonardo Hotels Central Europe maakt deel uit van de Fattal Hotel Group, die in 1998 werd opgericht door David Fattal. Gekenmerkt door dynamische groei, worden 294 hotels met 52.000+ kamers in 132 bestemmingen en 21 landen uitgebaat in Europa & Israël. De merkenportefeuille omvat: Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, NYX Hotels by Leonardo Hotels, Leonardo Limited Edition, Jurys Inn, Herods, U Hotels, 7 Minds, Rooms by Fattal, Fattal Terminal, Master Collection en Switch up. De Israëlische hotelgroep is genoteerd op de Tel Aviv Stock Exchange (TASE). www.leonardo-hotels.nl

Onze Visie

De eerste keuze zijn voor iedereen die waarde hecht aan oprechte gastvrijheid.

Onze Missie

Ons verlangen is om de harten en geesten van onze gasten te winnen. Wij doen dit door het leveren van uitzonderlijke service, het creëren van memorabele ervaringen, en het voortdurend uitdagen van de benchmark van gastvrijheid.

Meer dan 294 hotels in meer dan 132 bestemmingen
Belangrijkste feiten
Europa
  • 160+ Hotels
  • 85+ Bestemmingen
  • 15 Landen
  • 30.000+ Kamers
  • 800+ Conferentiezalen
  • 6 brands in de superiore categorie van 3-4 sterren op gelijkwaardig niveaus
Europa & Israël
  • 294+ Hotels
  • 21+ Landen
  • 132+ Bestemmingen
  • 52.000+ Kamers

 

Hotel Brands

Leonardo Hotels
Leonardo Hotels biedt een warm welkom aan iedereen die het beste wil maken van zijn verblijf: toeristen, zakenreizigers, gasten die een weekendje weg willen en deelnemers aan conferenties en vergaderingen. Leonardo Hotels zijn altijd gunstig gelegen en zijn de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van jouw omgeving en het bezoeken van het beste wat elke stad, plaats of regio te bieden heeft – ideaal voor zowel zakendoen als plezier. Het interieur van onze hotels is altijd uniek, levendig en fris met veel charme en lokale flair. De kamers zijn ontworpen en ingericht met comfort in het achterhoofd zodat we zeker weten dat jij je op je gemakt voelt op het moment dat jij je koffer neerzet.
Leonardo Royal Hotel München - LobbyLeonardo Royal Hotel München - Lobby

Fattal Story

Leonardo Hotels breidt zich voortdurend uit, dankzij de visie en de inzet van David Fattal, oprichter en CEO van Fattal Hotels, en Daniel Roger, Managing Director van Leonardo Hotels.

David Fattal werd geboren in 1957 te Haifa, Israël en studeerde management, sociologie en pedagogie aan de universiteit van Haifa. Daarbij studeerde hij ook aan Tadmor school voor hotel management in Herzliya en nam hij deel aan verschillende cursussen aan de Cornell universiteit, New York, VSA. Zijn professionele carrière in de hotelindustrie begon op 27 jarige leeftijd toen hij tot General Manager werd benoemd bij de prestigieuze Dan Accadia Hotels in Herzliya. Na verschillende managers posities nam David Fattal in 1996 het beleid over van de Africa Israel Hotels & Resorts Ltd., een onderdeel van Africa Israel investeringen. Dankzij zijn leiderschap werd het concept van franchise van de internationale hotelketen Holiday Inn een succes op de Israëlische markt. In 1998 startte David Fattal zijn eigen bedrijf, het Fattal Hotel Management Company en opened hij het eerste hotel van de keten, Le Meridien Hotel Eilat. In 2005 ondernam Fattal Hotels een uitbreiding van zijn hotel portfolio door te investeren in eigendommen gelokaliseerd in Europa: Leonardo Hotels (www.leonardo-hotels.nl) werd opgericht als de Europese afdeling van Fattal Hotels. Vandaag de dag bestaat de hotelketen uit meer dan 160 hotels in België, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Hongarije, Polen en Tsjechië. Leonardo Hotels zal voortgaan op dat elan met een focus op hotels in Duitsland en andere belangrijke steden en hoofdsteden in Europa.
Daniel Roger studeerde hotel management in Duitsland en Zwitserland. Na zijn diploma haalde hij verschillende management posities voor diverse Duitse hotels. Tussen 2002 en 2005 werd Daniel Roger benoemd tot General Manager van een hotelketen in de Tsjechische republiek. Sinds februari 2006 leidt hij met groot succes Leonardo Hotels, de Europese afdeling van Fattal Hotels.

Management

Het hoofdkwartier van Leonardo Hotels van Central Europe is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Van hieruit coördineren de verschillende afdelingen voor Financiën, Human Resources, Sales & Marketing, Project Management en Revenue & E-Commerce dagelijks op efficiënte wijze alle processen in heel Centraal Europa.

Yoram Biton - Managing Director Leonardo Hotels Centraal-Europa
Jan Heringa - Vice president ontwikkeling / innovatie / projectmanagement
Marton Langer - Directeur van Revenue Management Centraal-Europa
Sandra Dreher - Vice President Sales & Marketing
Omar Jamil - Vice President Procurement
Anke Maas - Directeur personeelszaken
Dan Ogen - Chief Digital Officer Europa
Tamar Cohen - Group Legal Counsel
Molly Katz - Financieel directeur Centraal-Europa